sponsors

kunstschaatsclub

Figure Skating Club Kortrijk sp
rs

ijsbaan De Piste, Gentsesteenweg 131, 8500 Kortrijk

deze week op het programma

WEDSTRIJDEN

Deelnemen aan wedstrijden is uiteraard mogelijk. Tijdens een wedstrijd kan een schaatser zijn talent etaleren en zich meten met schaatsers van andere clubs in binnen- en buitenland.

Om deel te kunnen nemen aan westrijden moet er een wedstrijdkür aangeleerd worden. Küren worden echter niet aangeleerd tijdens de clubtraining. Wedstrijdküren zijn immers persoonlijk en individueel aangepast aan de mogelijkheden van de schaatser. Onze coaches geven u hierbij graag de nodige toelichting.

De küren worden wel ingeoefend en geoptimaliseerd tijdens de clubtraining wanneer u bent ingeschreven als competitieve schaatser.

Eens er een wedstrijdkür is aangeleerd kan de schaatser door de club ingeschreven worden voor wedstrijden in recreatieve, adults of A/B competities. De volledige wedstrijdkalender kan u vinden op de site van de KBKF www.skatebelgium.be

Om toegelaten te worden tot de A/B competitie moet de schaatser een competion level test behalen bij de Koninklijke Belgische Kunstschaatsen Federatie (KBKF). Deze testen worden een aantal keer tijdens het seizoen georganiseerd. Inschrijven voor deze testen kan enkel door de club gebeuren in overleg met de coach.