sponsors

kunstschaatsclub

Figure Skating Club Kortrijk sp
rs

ijsbaan De Piste, Gentsesteenweg 131, 8500 Kortrijk

deze week op het programma

Welkomstwoord

Als voorzitter van kunstschaatsclub Figure Skating Club Kortrijk Spurs vind ik het uitermate boeiend om jullie na een eerste aantal jaren te mogen verwelkomen in onze sportfamilie. De afgelopen jaren waren heel leerrijk. We hebben toch wel een aantal uitzonderlijke maatschappelijke uitdagingen (oa Corona) het hoofd moeten bieden. Deze periodes hebben ons echter de mogelijkheid gegeven om niet alleen sterker te worden als bestuur, onze visie uit te bouwen, maar zelfs een prachtige vriendschap te ontwikkelen. Onze gezamenlijk rode draad, hoe kan het anders, is onze boeiende, sierlijke en mooie sport, het kunstschaatsen.

We hebben allemaal het gevoel dat we aan het bouwen zijn aan een verhaal waar we nooit het einde van willen schrijven. Onze eerste ijsshow was voor elk een moment om nooit te vergeten en smaakt duidelijk naar meer. Zelfs schaatsers die nog maar een paar maanden het ijs hadden verkend, kropen volledig in het Disney thema en toonden het allerbeste van hun zelf. Dit onder bewonderende blikken van burgemeester Ruth Vandenberghe. Iedereen op het ijs of in de tribunes werd opgeslorpt door al dit moois. Hieruit werd een heuse 'evenementengroep' onder de doopvont gehouden. Die groep enthousiastelingen zal nu al de verdere extra sportieve clubactiviteiten (waaronder de tweede show) uitwerken.

Met trots kan ik jullie ook melden dat we voor een heuse Belgische première hebben gezorgd. De allereerste samenwerking tussen de Athena schoolgroep en onze club werd een feit. Het is vanaf nu mogelijk om tijdens de lesuren, 4u extra te trainen onder begeleiding van een FSCKS coach. De school faciliteert de begeleiding van de lesuren. Op dit moment is dit nog enkel voor de secundaire afdelingen. De lagere afdelingen komen binnenkort zeker aan bod.

Door het succes en de groei die we kenden de afgelopen 2 jaar, kunnen we nu ook extra lesuren aanbieden (met dank aan de eigenaar van de ijspiste, Kenneth Deryckere). Ons coachteam is intussen sterk gegroeid (12 personen) waardoor we jullie nog meer kwaliteit en service kunnen bieden. Het team bestaat voornamelijk uit ex-schaatsers en leden van de club (met ettelijke Belgische titels in het palmares). Zo zorgen we voor een constante ontwikkeling en rollen we ons strategisch plan verder uit.

Het is tot slot, voor de club de bedoeling om de wereld van het schaatsen toegankelijk te maken voor iedereen! Of je nu jong bent of wat ouder, of je nu je eerste voorzichtige stapjes zet of al goed kan glijden. Het maakt allemaal niet uit. Kunstschaatsen heeft het allemaal. Je kan eindeloos verder leren. Techniek, expressie, beleving, sierlijkheid.... Durf te genieten...wij doen het ook.

Welkom!

Karel Devos
Karel Devos Voorzitter fsckortrijkspurs